Top

Biblioteksbesök

Under höstterminen 2018 hade vi äran att gästa en hel del bibliotek runt om i Malmö och Skåne. Det är alltid lika roligt att komma till nya ställen och träffa skaparsugna barn och det bästa vi vet är när vi kan koppla skapandet till någon bra bok, som vi först läser tillsammans med barnen och sedan gestaltar vi figurerna i den. Vi tar alltid med rikligt av våra bästa och mest spännande material så att alla ska hitta något som passar.

Först ut var Kirsebergsbiblioteket, följt av Hässleholms kulturhus. Därefter var vi på Svedalas Kulturkalas och skapade till långt in på kvällen. Sedan blev det en liten turné på östra sidan av Skåne då vi besökte Brösarp och Onslunda ena dagen, och Tollarp och Kristianstad en annan. Därefter Landskrona och i slutet av hösten Limhamnsfilialen.

Det kom att handla om spöken, monster, häxor, trollkarlar, troll och lejon när vi läste “Det hemska spökhuset”. Rysansvärt och läskigt kul!

En annan favoritbok är “Vem ser Dim?” som handlar om en så liten filur som knappt syns, och som börjar tvivla på sin existens till slut, eftersom ingen lägger märke till honom. Inte förrän det kommer en ännu mindre som ser honom och som blir hans vän.

I Limhamn blev det demokrati och mänskliga rättigheter då vi läste “De som bestämmer”. Hur svårt kan det inte vara att få leken att fungera om någon eller några alltid vill bestämma, och hur bra det kan bli om man kommer överens och kan bestämma tillsammans.

Väldigt kul och omväxlande med arbete på nya platser och med olika böcker som inspiration!