Top

Biblioteksturné​ ​sommaren​ ​2017

Vi som jobbar på återSKAPA har haft en fantastisk sommar – och då menar vi inte ironi med tanke på det uteblivna semestervädret i Skåne! Nej vi har varit runt och besökt olika Bibliotek när ni andra har grämt er över badtemperaturen. Jätteroligt!
Först ut var Malmös minsta och nyaste bibliotek Masten 2 i Västra Hamnen. Biblotekarien Mirjam från Kirseberg kom och läste rysliga historier och utifrån det skapade vi HEMSKT gulliga spöken.

Kirseberg och Masten 2 samarbetade kring detta tema och vi besökte dem två gånger var. Till Kirsebergsbibblan kom ett stort gäng från Backaskolans fritidshem och gjorde sitt bästa för att fylla hyllorna med alla fina och finurliga spöken som de kunde komma på.
Dit kom också en familj med vänner på besök. En lite äldre tjej skapade en väldigt välarbetad men kuslig varelse, som hämtad ur “Stjärnornas Krig”! Undrar vilken planet den kom ifrån?

Sen besökte vi en gammal favorit – Rosengårdsbiblioteket och skapade jättefina bokvaktare med barn från många olika länder. Härligt att se hur biblioteket verkligen har blivit en självklar mötesplats för barn och vuxna i denna stadsdel!

Nästa stopp på turnéen var Oxie som hade bokat oss för 4 besök. Där firade man 50-årsjubileum som en del av Malmö Stad och ville lyfta fram det unika och karakteristiska för denna by. Tycho Brahe- observatoriet är verkligen en speciell plats där och självklart hakade vi på med att skapa både stjärnkikare, rymdfarkoster och eventuella utomjordiska livsformer.

Nästa besök i Oxie handlade om livet i dammarna och framför allt de sällsynta grodarter som lever där. Barnen skapade grodyngel, grodor, salamandrar och ormar med otrolig fart! Undrar om vi inte upptäckte några nya hittills okända arter?

Sista stoppet på vår turné var Husiebiblioteket och där hade de önskat superhjältar. Det blev både masker och alla möjliga coola figurer med superkrafter.

IMG_0803