Top

DROP-IN ART KAOS

En söndag i månaden har vi ju Drop-in Art på återSKAPA. I oktober sammanföll det med Bästa Biennalen vars tema i år var KAOS.
Tja…våra Drop-in Art brukar ju i och för sig alltid vara lite kaotiska när fullt med folk i alla åldrar skapar loss nere i vår materialbank och skapande verkstad. Men denna gången bestämde vi oss för att skapa KAOS även på ovanvåningen!

Vi har ju tagit fram ett genialiskt (ingen blygsamhet här inte…) byggmaterial som vi kallar OTIH, som vi ville testa i lite större skala. Byggsatsen består av kraftiga papprör och 9 olika sorters kopplingar som kan förbinda rören med varandra. Det går att bygga riktigt stora skapelser på det här sättet och det var verkligen roligt att se vad alla byggde. Många fler än vad vi hade trott fastnade länge där uppe i bygghörnan och vi nändes inte plocka ner alla fina byggnadsverk – fortfarande står ett 3D-hus kvar efter flera veckor.

Vi hoppas att vi snart ska kunna lansera OTIH i lite större skala – det skulle göra succé i byggrummen på förskolor och fritidshem.

/Anna, Stina, Lourdes och Ebba