Top

Käpphästläger

På påsklovet och två gånger i början av sommarlovet gjorde vi något jätteroligt på återSKAPA! En dröm vi närt sen i våras blev äntligen verklighet – vi ordnade KÄPPHÄSTLÄGER!

Vår första erfarenhet av käpphästar var under Malmöfestivalen då vi under tre eftermiddagar skapade 800 (!) finfina hästar tillsammans med Malmös barn. Vi förstod att flugan spritt sig från Finland, där det har blivit jättestort, och att suget efter att lära mer och att få syssla med detta börjar växa fram även här.

I september var Malmö värd för Nordisk Panorama Filmfestival och vi på återSKAPA var inbjudna till premiären då filmen “A Hobbyhorse Revolution” hade svensk premiär. Dagen till ära hade vi tillverkat en käpphäst som vi skänkte till evenemanget och den lottades ut under kvällen. Filmen var mycket inspirerande och vi fick en förståelse för hur käpphästridning har blivit så populärt i Finland. Huvudpersonerna i filmen närvarade under kvällen och alla som ville fick instruktioner och tips på hur man bäst hoppar och rider sin häst. Aldrig hade vi anat att vi skulle få se så många vuxna prova på denna nya och lekfulla sport! Såklart gjorde också återSKAPA väl ifrån sig genom Stina som formligen flög över hindren som en gazell!

Vi fick sen äntligen möjlighet att ordna ett läger under två dagar på påsklovet och vi tycker själva att det blev en stor succé! 20 barn i åldern 8 – 13 år skapade sina egna personliga hästar med olika egenskaper, gjorde tillbehör till hästarna, byggde hinder, tränade hoppning och dressyr och deltog i hopptävling. De populära lägren upprepades under sommarlovets första veckor med nya käpphästsugna deltagare.

Vi har hört att det nu tränas och byggs hinder för fulla muggar även på hemmaplan hos en del av deltagarna! Gissningsvis kommer ni att få se en hel del hästar och ryttare ute i våra stadsdelar så håll utkik!

Ett superroligt läger som vi gärna gör om fler gånger!

1. Både tidningen ETC och radio P4 Malmöhus blev nyfikna och tittade förbi våra läger:

Läs: https://www.etc.se/kultur-noje/klassiska-leksaken-gor-storstilad-comeback

… eller lyssna:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6919400