Top

Läskigt Skaparläger

Under höstlovet tog vi inspiration från olika traditioner kring höstdagjämning, Allhelgonahelgen och Halloween och höll i ett läskigt skaparläger.

I många kulturer har man trott att just på natten mellan övergången från oktober till november är porten mellan levande och döda öppen, och då kan det hända ganska kusliga saker. Ja även den mexikanska traditionen “Dia de los muertes” – de dödas dag gav idéer. Alla barn skapade sina egna läskiga dräkter och tillbehör – den ena hemskare än den andra!

Vi lekte poänglekar där det gällde att pricka rätt när vi kastade “avhuggna huvuden” gjorda av tennisbollar i hinkar eller bowlade med dem. Eftersom årstiden är mörk och kulen fick alla göra sig en ljuslykta att lysa väg med när de skulle ut på kvällen.

Avslutningen på lägret var en verklig utmaning med spökrunda i de mörka gångarna i källaren. Där kunde man stöta på spindlar, spöken och konstiga ljud. Rätt som det var fick man syn på en vampyr i ett hörn, och vem var egentligen den svartklädde mannen i hög hatt? Till sist avslutades rundan i en trolsk skog där en gammal gumma satt under ett träd och rörde i en bubblande gryta. Hon bjöd på små insekter med röda ben, råttor och spökmaränger, som kunde sköljas ner med den bubblande drycken. Ett riktigt roligt läger för de som vågade!