Top

Malmöfestivalen 2017

Årets festival går mot sitt slut. Idag är det dags att plocka ner alla fina CD-dekorationer i form av snurrande mobiler och slingriga girlanger, som besökare skapade under förra helgen. Tillsammans blev det verkligen ett rum som speglar Malmö! 

I detta silverglittrande tält gjorde vi också käpphästar. Det var fantastiskt kul att se att intresset var så stort, inte bara hos de minsta. Det skapades mängder av käpphästar för glatta livet av stora såväl som små. Galna, snygga, roliga, tokiga, men mest av allt väldigt personliga. Resultatet blev 800 hästar, skapade under bara två eftermiddagar. Otroligt bra jobbat allihop!

Visste ni förresten att käpphästridning är en växande sport i Finland? Många lockas av den fysiska utmaningen och sammanhållningen, andra av själva skapandet av just käpphästen. Säkerligen väcktes intresset hos några barn, unga och vuxna under helgens stora skaparfest.  

Tack Malmöfestivalen för ännu en lyckad folkfest!

/Carin, Stina, Anna, Jonas, Lourdes och Cia

PS: Vi ser fram emot att se den finska dokumentären “Hobbyhorse Revolution” som visas under Nordisk Panorama i september. Missa inte den.