Top

Malmöfestivalen 2018

Årets Malmöfestival uppmanade till återbruk i ännu större utsträckning än tidigare år och vi var såklart på plats i barnlandet under tre dagar och drog vårt strå till stacken.

I ‘ÅterSKAPAs hoppfulla återbrukstält’ var huvuduppgiften att förvandla en gammal t-shirt till en fin kasse genom att klippa och knyta. Tack än en gång till våra samarbetspartners på Stadsmissionen för alla tröjor! Hela 1450 stycken gick åt under dessa dagar. Bra jobbat!

Det spill som blev över i form av avklippta ärmar tog vi förstås tlllvara på – inget onödigt slängande här inte! Det användes till att virka en lång ål – Festivålen- och kan ni tänka er: den hann bli 42 meter lång! Undrar om inte det är ett rekord?!

När barnen tröttnat på att klippa, knyta och virka gick det bra att bygga stort och fantasifullt med kartongrör eller ta ett par varv på vår käpphästhoppbana. Varje dag bjöds det på hoppshow där såväl nybörjare som mer erfarna ryttare fick visa upp sina hopptekniker. I målfållan fick de avsluta med att skapa sig en egen tävlingsrosett. Många besökare hade med egna käpphästar. Andra lånade våra fina hästar från Stall ÅTERSKAPA och jag kan lova att de fick jobba hårt! Vi fick skicka dem på Käppisrehab veckan därpå…

Tack för intensiva, glada och roliga dagar! Och tänk på att ta hand om planeten genom att till exempel återskapa mera!

/Carin, Anna, Stina, Cia och Saga