Top

Senaste​ ​nytt!

Senaste nytt!

Under Malmöfestivalen fick vi ett superroligt uppdrag – nämligen att skapa käpphästar med besökande barn till “ barnlandet”. Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss i besökarantal men vi hade läst om vilken trend det är kring käpphästar i FInland, så vi laddade upp ganska rejält. Vi hoppas ju såklart att trenden sprider sig till vårt land och särskilt till Malmö! Hipp Hurra! – det kom över 800 barn som tillverkade sin egen fina käpphäst av våra strumpor och annat spillmaterial. Jätteroligt!!

Några veckor senare var det storståtlig invigning av Nordisk Panorama Filmfestival på Slakthuset. Gissa temat? Käpphästar såklart – och vi var inbjudna. Som öppningsfilm hade de valt den finska dokumentären “Hobbyhorse Revolution” och tjejerna i filmen var på plats IRL för att berätta lite om sin hobby och om hur filmen hade tagits emot i Finland. Efter filmen blev det, efter lite instruktioner och demonstration från experttjejerna, hopptävlingar för dem som kände sig hågade. Alla deltagande fick prisrosett! Oj vad många som hade lust att prova! Även återSKAPAS egen Stina tog ett bejublat varv på banan.
Vi hade bestämt oss för att donera en av våra hästar till evenemanget och den lottades sedan ut mellan alla deltagare. Vi undrar så vem Blåöga fick följa med hem?

På lördagen visades filmen på Panora med efterföljande hopptävling i Folkets Park. Vi fick syn på några bekanta hästar som kom till under Malmöfestivalen, eller snarare enhörningar får vi väl tillägga.

Vi vågar nog påstå att den är här nu – Käpphästrevolutionen, och vi sitter på återSKAPA-kontoret och drömmer om …. RIDLÄGER! Göra sin egen häst, träna hoppning och dressyr och sen tävlingar med prisrosetter, pompa och ståt!
Håll ögonen öppna för snart är drömmen här!