Top

TIVOLI-skapande på Kristianstad konsthall

TIVOLI-skapande på Kristianstad konsthall

Dagen då det är ‘Kulturnatt’ i Kristianstad skiner solen och vi är på väg för att besöka stadens konsthall. På innegården under några stora träd packar vi upp vår mobila materialbank, vårt nyskapade pariserhjul och återSKAPA-snurra. Temat för dagens drop-in-workshop är TIVOLI.

Inne i konsthallen visas just nu utställningen ‘Det stora soprumsnöjet’, som är fantastiskt fin, tankeväckande och helt i vår stil. Den handlar både om och är gjord av skräp, plus att den är orange – återSKAPAs favoritfärg, som också sägs vara bra för kreativiteten. Med inspiration härifrån uppmanas barn och vuxna att gå ut på gården och skapa loss med oss.

Först så snurrar de på vårt hjul för att få hjälp med att bestämma sig för vad de ska bygga. Det finns mycket att välja på, allt från bilar, vagnar och tivolibesökare, till ballonger, masker och hattar. Det skapas snabbt många besökare som tar plats i vagnarna för att nu ta sig en tur i pariserhjulet. Ballonger dekoreras och barnen gör sig tivolifestliga med något fantasifullt på huvudet eller för ansiktet.

Tusentack Kristianstad konsthall och alla familjer för en härlig och inspirerande dag!

/Carin & Anna

PS. Ta en utflykt dit i sommar och se utställningen. Vi lovar att ni kommer gilla den!