Top

Yggdrasil

I sju veckor har vi tillsammans med tredje och fjärdeklassare besökt den magiska världen runt asken YGGDRASIL – Världsträdet. Många spännande varelser har sin boning i och omkring trädet och barnen har gått in med liv och lust i sina uppdrag att befolka Asgård och Utgård med gudar, jättar och en hel del läskiga typer.

 

Har ni hört talas om MÖRKRIDORNA till exempel? Det är kvinnliga jättar som rider omkring i skydd av mörkret på stora vargar med ormar som tyglar. Och som om inte det räckte så står FENRISULVEN bunden i jättarnas värld med ett magiskt rep som är det enda som kan hålla honom fast. Repet är tunt som ett silkessnöre och tillverkat av bergens rötter, katternas buller, björnens senor, fiskarnas andedräkt, kvinnornas skägg och fåglarnas spott. Mer magi än så blir det inte!

 

Längst ut i världen innan världshavet störtar ner över kanten på den platta jorden lurar MIDGÅRDSORMEN! Ett gräsligt monster som är så lång att den räcker runt hela Jorden.

Alla är ju inte läskiga förstås – som motvikt mot allt det hemska finns ju som tur är alla de praktfulla gudarna Oden,Tor, Freja, Frigg, Heimdall och Siv med guldhåret. Och alla roliga och gulliga djur – den lilla pigga ekorren Ratatosk, örnen Hräsvelg i Yggdrasils topp, korparna Hugin och Munin – Odens spejare och många många fler…

Så länge Yggdrasil står – så länge består världen!

 

Det har varit väldigt roligt att arbeta med den här världen och vi tackar alla klasser som har varit här och befolkat den med sina fantasifulla skapelser och Barnkulturenheten som nappade på vår workshopserie.