Top

Press

Välkommen till återSKAPAs pressrum. Här har vi samlat publikationer, pressmeddelanden, logotyper, pressbilder och annan relevant information.

Fakta om återSKAPA:

återSKAPA är ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning, som arbetar med lekfulla designprocesser för att fördjupa ämneskunskaper, öka miljömedvetenhet och stimulera kreativitet, initiativförmåga samt uppfinningsrikedom hos framförallt barn och unga.

återSKAPA är uppbyggt kring en unik materialbank med en skapande verkstad där industrispill och annat utrensat material från företag återanvänds.

återSKAPA erbjuder skräddarsydda workshops i en inspirerande och stimulerande miljö för pedagoger, barngrupper och företag. De tillhandahåller också Drop-in art för allmänheten en söndag i månaden. Där möts stora som små från alla delar av Skåne för att umgås och skapa tillsammans. Vi erbjuder även mobila kreativa workshops eller produkter med fokus på hållbarhet och skapande i samband med familjedagar, konferenser och event. Du kan också boka kalas på återSKAPA. Kalasen hålls i vår skapande verkstad.

återSKAPA började som ett projekt, finansierat med hjälp av ett treårigt stöd från Arvsfonden. När projektet avslutades i maj 2015 blev återSKAPA en residensverksamhet på STPLN i Västra hamnen i Malmö. STPLN är ideell förening.

återSKAPA har ett 40-tal utvalda samarbetspartner som skänker material till oss.

Pressbilder och logotype

Bilderna på denna sida får användas fritt för redaktionellt ändamål, dock inte i kommersiella sammanhang. Vid publicering av dessa bilder ange återSKAPA som källa. Klicka på bilden för att ladda ner den i högupplöst format.

Logotyper

Drop-in Art

2016-02-03 11.43.15
Drop-in2
Drop-in1

Skräddarsydda workshops

IMG_8757
IMG_7443
FullSizeRender
2016-09-29 10.16.19

Materialbank och skapande verkstad

IMG_7565
P1060865 2
Stpln (36)

Grundare och konceptutvecklare

Grundare och konceptutvecklare Carin Hernqvist till höger. Grafisk formgivare och konceptutvecklare Cia Borgström till vänster.

Presskontakt:

Carin Hernqvist

Tel: 0709-216324

E-post: info@aterskapamalmo.se